UNI-Combigrip

Soepele plastic op metaal koppeling met UNI-Combigrip

UNI-Combigrip koppelingen zijn trekvaste koppelingen die worden gebruikt om plastic leiding te verbinden met metalen leidingen.

De speciaal ontworpen plastgripring met zijn kenmerkende gesneden tanden die in de plastic buis grijpt zonder het oppervlak van de kunststof leiding te beschadiging aan één uiteinde van de koppeling alsmede een speciaal ontwerp tanden met progressief verankeringseffect met bal oplossing aan het andere uiteinde van de koppeling.

Het ontwerp van de beide ringen zorgt voor gelijkmatige drukverdeling over de pijp oppervlakken.

  • Speciaal ontwerpen plastgripring voor koppelen zonder de oppervalke te beschadigen.
  • Uiterst geschikt voor nieuwe installaties en retrofit op een geboud, schip dan wel procesinstallatie.
  • Bruikbaar voor bijna iedere situatie
  • Verkrijgbaar in maten vanaf 39 mm tot en met 640 mm.
Lloyd's Register

Vraag een offerte op maat aan

U ontvang de offerte binnen 1-2 werkdagen.

UNI-Combigrip: de ideale plastic op metaal koppeling

Wanneer de axiale trekbelasting van de buis stijgt door interne druk of externe invloeden, worden de speciale balvormige geharde tanden voor metalen leidingen in het buisoppervlak geduwd. De diepte van deze tanden gebruikt bij de verankering onder druk is ongeveer 0,1 tot 0,3 mm.

Met behulp van deze nieuwe bal methode is het mogelijk om een verbeterde verankering op harde oppervlakken zoals dunwandig roestvrij staal of gietijzeren buizen te bereiken. Ook is door de schuine hoek van de tanden, verankering te verkrijgen op gecoate oppervlakken zoals thermisch verzinkt stalen buizen.

De afdichtingsoplossing van UNI-Combigrip

Niet alleen de tanden zijn innovatief. De afdichtingsoplossing van de UNI-Combigrip is gepatenteerd en maakt gebruik van de nieuwste technieken op afdichtingsgebied.

Tijdens de installatie van de koppeling zorgt de afdichting dat compensatie kralen / groeven worden gebruikt waardoor de roestvrij stalen inzet strip die nodig is in afdichtingen gebruikt door concurrenten niet meer nodig is. Dit zorgt ervoor dat het corrosie probleem wat deze strip inserts met zich meebrengen is opgelost. De strip insert is nu alleen nog maar nodig bij het gebruik op vacuüm leidingen.