Gecertificeerd producent

Op ons hoofdkantoor in Sint-Oedenrode hebben we een volledige in-huis test faciliteit waarvan ons team van hooggekwalificeerde ingenieurs voortdurend gebruik kan maken om onze producten en systemen te testen, te ontwikkelen en te verbeteren.

Testopstellingen RVS koppelingen in eigen huis

Van alle producenten van RVS koppelingen op de wereld is UNI-Coupling B.V. de enige producent met dit scala aan testopstellingen in eigen huis. Als gecertificeerd productent heeft UNI-Coupling alle testfaciliteiten op basis van de laatste eisen opgesteld en door verschillende instanties goedgekeurd. De volgende testopstellingen zijn in eigen huis beschikbaar: Salvo druktest, Trektest, Vacuüm test, Vibratietest en een Vlammentest. Video’s van de verschillende testopstellingen zijn beschikbaar onderaan de huidige pagina.

Vervolgens zijn de koppelingen volgens onderstaande eisen en normen goedgekeurd:

Lloyd’s Register

Lloyd’s Register (LR) is een organisatie die in 1760 opgericht is met als doel het beoordelen en classificeren van schepen van de handelsvloot. Door deze beoordeling kunnen verzekeraars hun risico’s beter overzien en beheersen. Lloyd’s is nog steeds de meest toonaangevende organisatie voor het classificeren van schepen.

De classificering van Lloyd’s

Lloyd’s houdt zich bezig met het opstellen van regels voor de controle op de zeewaardigheid van schepen, maar ook andersoortige installaties zoals drijvende dokken, schepenliften en offshore installaties kunnen geclassificeerd worden en in het Register worden opgenomen. Voor een echte classificatie controleert LR schepen vanaf de tekentafel, het begin van de bouw, het casco, de installaties en de motoren. Vervolgens volgt LR de hele levensloop van een schip.

Downloads
Type Approval Certificate UNI-Grip | Lloyd's Register
Type Approval Certificate UNI-Flex | Lloyd's Register
Type Approval Certificate UNI-Combigrip / UNI-Plastgrip | Lloyd's Register

ISO 9001 & 14001

ISO 9001 is een internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Het is niet de bedoeling van deze norm om uniformiteit van kwaliteitssystemen af te dwingen. ISO 9001 kan gebruikt worden om te beoordelen of de organisatie in staat is om te voldoen aan de eisen van klanten, de op het product van toepassing zijnde wet- en regelgeving en de eisen van de organisatie zelf. Daarnaast vormen de eisen met elkaar goede aanknopingspunten voor het opzetten en inrichten van een kwaliteitsmanagementsysteem.

ISO norm

In de meest recente editie van de ISO 9001 norm zijn de eisen verduidelijkt en is een betere afstemming bereikt met de norm voor milieumanagementsystemen ISO 14001.

Downloads
NEN-EN-ISO 9001:2015 | DNV-GL
NEN-EN-ISO 14001:2015 | TUV

DNV GL

De drijfveer van DNV GL is het waarborgen van leven, eigendommen en het milieu. Vanuit deze doelstelling helpt DNV GL organisaties de veiligheid en duurzaamheid van hun bedrijfsvoering te verbeteren. DNV GL is ‘s werelds grootste classificatiemaatschappij voor schepen en offshore-installaties.

Een van de grootste certificatie-instellingen wereldwijd

Het bedrijf speelt tevens een toonaangevende rol als technisch adviseur voor de olie- en gassector en als inhoudelijk expert voor bedrijven in de energiewaardeketen. DNV GL is bovendien een van de grootste certificatie-instellingen wereldwijd.

Downloads
Type Approval Certificate UNI-Grip | DNV-GL
Type Approval Certificate UNI-Flex | DNV-GL

DVGW

De Deutsche Vereinigung des Gas- und Wasserfaches (DVGW) is de Duitse vereniging voor gas en water met het hoofdkantoor in Bonn. De DVGW werd opgericht in 1859.

Voorschriften gas- en watervoorziening

Haar voornaamste taak is het creëren van de technische voorschriften voor de veiligheid en betrouwbaarheid van gas- en watervoorziening. In aanvulling op de voorbereiding van de nationale DVGW-reguleringen importeert het ook de DIN-, EN- en ISO-normen.

Downloads
Type Examination Certificate | DVGW

American Bureau of Shipping

Het American Bureau of Shipping (ABS) is een classificatiebureau, met een missie om de veiligheid van leven, eigendom en de natuurlijke omgeving te bevorderen, voornamelijk door de ontwikkeling en controle van normen voor het ontwerp, de bouw en het operationeel onderhoud van marine gerelateerde faciliteiten.

Normering bouw van nieuwe schepen

Aan het einde van 2012 was ABS de tweede grootste klassenmaatschappij met een geklasseerde vloot van bijna 12.000 commerciële schepen en offshore-installaties. De kern van de dienstverlening van ABS is het ontwikkelen van normen. Deze normen vormen de basis voor de beoordeling van ontwerpen en de bouw van nieuwe schepen en de integriteit van bestaande schepen en maritieme constructies.

Downloads
Type Approval Certificate UNI-Grip | American Bureau of Shipping
Type Approval Certificate UNI-Flex | American Bureau of Shipping

Bureau Veritas

Bureau Veritas is als classificatiebureau opgericht te Antwerpen in 1828 en kort daarna gevestigd in Parijs. De hoofdactiviteiten zijn inspectie, certificatie, testen en trainen.

Anno 2013 richt het bedrijf zich niet meer alleen op de scheepvaart, maar op de gehele industrie als het gaat om kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu. Bureau Veritas is aanwezig in 140 landen en heeft een netwerk van bijna 600 kantoren en laboratoria. De omzet bedroeg 1,4 miljard euro in 2004.

Sectoren Bureau Veritas

De sectoren waarin Bureau Veritas actief is zijn: vastgoed en infrastructuur, energie en processen, fabrieksindustrie, telecom en elektronica, vervoer en logistiek, agro-industrie, gezondheid, scheepvaart, internationale handel, lucht- en ruimtevaart.

Downloads
Type Approval Certificate UNI-Grip | Bureau Veritas
Type Approval Certificate UNI-Flex | Bureau Veritas

RINA Services

Als onderdeel van haar geschiedenis en traditie is schip classificatie één van de kernactiviteiten van RINA SERVICES. Met haar geconsolideerde banden met de scheepvaartsector is RINA SERVICES actief in meer dan 50 landen en biedt een breed assortiment van geïntegreerde diensten aan tal van partners in verschillende sectoren: van cruiseschepen naar jachten, van militaire vaartuigen naar containerschepen en van bulkschepen naar het gehele offshore-segment.

Niveaus van excellentie RINA SERVICES

De niveaus van excellentie bereikt, worden aangetoond door Port State Control (PSC) statistieken, die de condities van schepen inspecteren: al jaren is RINA SERVICES een leider in deze classificaties binnen Europa (Paris MoU), Azië (Tokyo Mou) en de Verenigde Staten (US Coast Guard). RINA SERVICES is één van de oprichters van het IACS (Internationale Vereniging van Classificatiebureaus) en blijkt tot op de dag van vandaag een lid met een goede status te zijn, in overeenstemming met de QSCS eisen.

Downloads
Type Approval Certificate UNI-Grip | RINA Services
Type Approval Certificate UNI-Flex | RINA Services
Type Approval Certificate UNI-Plastgrip | RINA Services
Type Approval Certificate UNI-Combigrip | RINA Services

Russian Maritime Register of Shipping

De activiteiten van de Russian Maritime Register of Shipping (RS) zijn gericht op het verstrekken van veiligheid bij navigeren, de veiligheid van mensenlevens op zee, de veiligheid van schepen, veilig vervoer van vracht, milieuveiligheid van schepen, het voorkomen van verontreiniging door schepen en het controleren van afgegeven vergunningen door de overheid en klanten. RS ontwikkelt en verbetert voortdurend de RS regels en richtlijnen in overeenstemming met de eisen van de internationale normen. Dit om de veiligheid op zee alsmede de preventie van verontreiniging te waarborgen.

De taak van RS

De taak van RS is zowel om zijn eigen kwaliteitsmanagement systeem op het hoogste niveau te handhaven alsmede het aandringen tot het implementeren van hoge technische normen tijdens het ontwerp van schepen, de scheepsbouw en scheepvaart industrie. Dit met behulp van de unieke ervaring van RS in het waarborgen van de veiligheid op zee.

Downloads
Type Approval Certificate UNI-Grip | Russian Maritime Register of Shipping
Type Approval Certificate UNI-Flex | Russian Maritime Register of Shipping

China Classification Society

China Classification Society (CCS) is een classificatiebureau voor schepen. CCS begon in 1956 als een non-profit organisatie in de Volksrepubliek China om de indeling van het onderzoek, de certificering en notariële controle van zowel schepen als offshore-installaties uit te voeren. Ook containers en aanverwante industriële producten in binnen- en buitenland vallen hier onder. CCS wordt in opdracht van de Chinese regering wettelijk voorgeschreven om binnen deze sector werkzaamheden uit te voeren.

Lid van IACS

CCS is tevens volwaardig lid van de Internationale Vereniging van Classificatiebureaus (IACS) sinds mei 1988.

Downloads
Type Approval Certificate | China Classification Society

Korean Register of Shipping

De Korean Register of Shipping (KRS) is een not-profit classificatiebureau opgericht in Zuid-Korea. Met als werkzaamheden de verificatie en certificering van schepen en maritieme constructies op het gebied van ontwerp, bouw en onderhoud. KRS is opgericht in 1960 en heeft ondertussen 889 werknemers. Het hoofdkwartier in gevestigd in Busan en KRS heeft 59 kantoren wereldwijd.

Downloads
Type Approval Certificate UNI-Grip | Korean Register of Shipping
Type Approval Certificate UNI-Flex | Korean Register of Shipping

Gecertificeerde testopstellingen